Antić dobio podršku istaknutih ruskih generala

15. Jun 2020.

Član predsedništva Pokreta Metla 2020 i predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić dobio je podršku više istaknutih ruskih generala i javnih ličnosti za kandidaturu na predstojećim izborima,saopštio je ovaj Pokret.

Kako se navodi u saopštenju, pismo podrške Antiću za borbu koju vodi za prava srpskih vojnika i veterana, kao i za izlazak na parlamentarne izbore dali su, između ostalih, ruski general V. A. Vostrotin, heroj SSSR komandant VDV i svih snaga tokom rata u Avganistanu, a danas predsednik Saveza desantnika Rusije kao i heroj Rusije general major Sergej Lipovoj.

Dodaje se da su člana predsedništva Pokreta Metla podržali i glavni urednik Veteranskih Vesti iz Moskve Vjačeslav Kalinin, kao i brojni veterani Kazahstana, Moldavije, Jermenije..

Antić je bio aktivan profesionalni pripadnik prvo Vojske Jugoslavijeod 1997. godine, a nakon toga Vojske Srbije, kao pripadnik Vojne policije.

Predsednik Vojnog sindikata Srbije je od 2014. godine.

Krajem 2018. godine, administracija ministra odbrane Aleksandra Vulina, zbog javnog iznošenja stavova VSS o problemima srpskih vojnika, izriče mu kaznu gubitka čina i službe u Vojsci Srbije.

Antić je zbog toga pokrenuo više potupaka zaštite pred sudovima u Srbiji.