Ković i Koprivica demantuju da su se distancirali od DSS i Metle

15. Jun 2020.

Članovi Političkog saveta DSS-a, profesori Miloš Ković i Časlav Koprivica, demantovali su danas lažne vesti, objavljene na nekim internet portalima, da su se politički distancirali od stranke i Pokreta Metla 2020.

U saopštenju koje su Ković i Koprivica potpisali, navodi se da su oni, kao  koinicijatori, osnovali Pokret za odbranu Kosova i Metohije, koji nema za cilj da ikada postane stranka ili da osvoji vlast, već samo da spreči “režimske politike pravnog odricanja od južne srpske pokrajine“.

„Očigledno je da nadstranačko povezivanje u odbrani Otadžbine ugrožavapartijski formatirane karijere i umove i na vlasti i u opoziciji“,dodaje se u saopštenju.

Oni navode da se u Pokretu za odbranu KiM nalaze javne ličnostirazličitih stranačkih preferencija, i ističu da „članstvo u njemunikome ne smeta da podržava bilo koju političku opciju koja se protivipredaji Kosova i Metohije“.

„To se odnosi i na nas, i zato odlučno demantujemo da smo se osnivanjem Pokreta za odbranu KiM distancirali od DSS, odnosno od Pokreta Metla”, zaključuje se u pismu profesora Kovića i Koprivice.