Антић добио подршку истакнутих руских генерала

15. јун 2020.

Члан председништва Покрета Метла 2020 и председник Војног синдиката Србије Новица Антић добио је подршку више истакнутих руских генерала и јавних личности за кандидатуру на предстојећим изборима,саопштио је овај Покрет.

Како се наводи у саопштењу, писмо подршке Антићу за борбу коју води за права српских војника и ветерана, као и за излазак на парламентарне изборе дали су, између осталих, руски генерал В. А. Востротин, херој СССР командант ВДВ и свих снага током рата у Авганистану, а данас председник Савеза десантника Русије као и херој Русије генерал мајор Сергеј Липовој.

Додаје се да су члана председништва Покрета Метла подржали и главни уредник Ветеранских Вести из Москве Вјачеслав Калинин, као и бројни ветерани Казахстана, Молдавије, Јерменије..

Антић је био активан професионални припадник прво Војске Југославијеод 1997. године, а након тога Војске Србије, као припадник Војне полиције.

Председник Војног синдиката Србије је од 2014. године.

Крајем 2018. године, администрација министра одбране Александра Вулина, због јавног изношења ставова ВСС о проблемима српских војника, изриче му казну губитка чина и службе у Војсци Србије.

Антић је због тога покренуо више потупака заштите пред судовима у Србији.