Ковић и Копривица демантују да су се дистанцирали од ДСС и Метле

15. јун 2020.

Чланови Политичког савета ДСС-а, професори Милош Ковић и Часлав Копривица, демантовали су данас лажне вести, објављене на неким интернет порталима, да су се политички дистанцирали од странке и Покрета Метла 2020.

У саопштењу које су Ковић и Копривица потписали, наводи се да су они, као  коиницијатори, основали Покрет за одбрану Косова и Метохије, који нема за циљ да икада постане странка или да освоји власт, већ само да спречи “режимске политике правног одрицања од јужне српске покрајине“.

„Очигледно је да надстраначко повезивање у одбрани Отаџбине угрожавапартијски форматиране каријере и умове и на власти и у опозицији“,додаје се у саопштењу.

Они наводе да се у Покрету за одбрану КиМ налазе јавне личностиразличитих страначких преференција, и истичу да „чланство у њемуникоме не смета да подржава било коју политичку опцију која се противипредаји Косова и Метохије“.

„То се односи и на нас, и зато одлучно демантујемо да смо се оснивањем Покрета за одбрану КиМ дистанцирали од ДСС, односно од Покрета Метла”, закључује се у писму професора Ковића и Копривице.