Рођен је 27. фебруара 1978. године, у Београду, у официрској породици, где завршава основну и средњу школу. Након завршене средње школе 1997. године, уписује војну школу тада Војске Југославије, где га затиче НАТО агресија. По окочању ратних дејстава враћа се на школовање и подофицирску војну школу, смер инжињерија где 1999. године, дипломира као први у класи, радом на тему ‘’Израда техничког решења за рушење АБ моста’’. У августу 1999. године, ступа у професоналну војну службу у јединице Војне полиције, одакле наставља професионално усавршавање у Безбедносно-обавештајном школском центру - Војске Југославије, у периоду од новембра 2000. до јула 2001. Године. На служби у Војној полицији обављао је дужности командира одељења, вода и чете, а на пословима криминалистичке технике - форензике и пословима сузбијања криминалитета ради од 2001. године. Током активне војне службе све службене оцене су му одличан -’’нарочито се истиче’’.

Аутор је ‘’Приручника за обављање послова сузбијања криминалитета у Војној полицији’’ (2012.). У 2012 години, уписује Факултет за пословне студије и право у Београду, где стиче звање дипломираног правника.

Један је од првих чланова најбројнијег и јединог репрезентативног синдиката запослених у Војсци Србије, Војног синдиката Србије (ВСС), а од 2014. године и његов председник. Крајем 2018 године, администрација министра одбране Александра Вулина, кршећи од Србије ратификоване конвенције МОР и законе Србије, због јавног изношења ставова Војног синдиката Србије о проблемима српских војника и критика упућених на рачун менаџмента Министарства одбране Србије, изриче му казну губитка чина и службе у Војсци Србије, због чега је против одговорних у Министарству одбране и Војсци Србије, покренуто више поступака заштите пред судовима у Србији.

Поред награда и одликовања из Србије, одликован је више пута од стране руских јавних, верских, полицијских и војних организација.

У слободно време се бави музиком, свира хармонику и гитару. Ожењен је и отац једног детета. Са породицом живи у Крагујевцу.